بسیاری از بیماران قلبی باید در خانه تحت مراقبت قرار گیرند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند. این افراد از پرستار بیمار قلبی در منزل کمک میگیرند. پرستار بیمار قلبی در منزل باید ویژگیهایی را داشته باشد و بتواند کارهای مشخصی را انجام دهد. وظیفه مراقبت بیمار قلبی در منزل و رسیدگی به وضعیت او در منزل بر عهده این پرستار است. در این مقاله به بررسی دلایل ابتلا به بیماری قلبی و وظایف پرستار بیمار قلبی در خانه پرداخته شده است.
وظایف پرستار بیمار قلبی در منزل
پرستار بیمار قلبی در منزل وظایفی دارد که از حاد شدن شرایط بیمار جلوگیری کند. انجام صحیح وظایف توسط پرستار بیمار در منزل برای مراقبت بیمار قلبی بسیار حیاتی است.
داشتن تخصص کامل و تجربه در ارتباط با بیماران قلبی
بیماریهای قلبی انواع مختلفی دارند و حتی ممکن است فرد به سکته قلبی دچار شده باشد. از وظایف پرستار بیمار قلبی در خانه است که راجع به تمام جزئیات بیماریها اطلاعات کامل داشته باشد. مراقبت پرستاری در منزل سکته قلبی نیاز به پرستار حاذق در این زمینه دارد. مراقبت در منزل از بیمار نارسایی قلبی و مراقبت از بیمار سکته قلبی نیاز به اطلاعات خاصی دارد که پرستار باید بداند.
مصرف به موقع داروهای بیماران قلبی
یکی از وظایف پرستار بیمار قلبی در منزل، نظارت بر مصرف داروهای بیمار است. اطلاع از زمان مصرف داروها و دادن آنها به بیمار از وظایف اصلی پرستار بیمار قلبی در خانه است.
نظارت بر رژیم غذایی بیماران قلبی
از وظایف پرستار بیمار قلبی در منزل رسیدگی بر عادات غذایی بیمار و اصلاح آنها در صورت نیاز است. بیماری قلبی با مصرف غذاهای مضر حادتر میشود که وظیفه پرستار جلوگیری از آن است. این کار در مراقبت از بیمار سکته قلبی اهمیت بسیار بیشتری پیدا میکند.
در نظر گرفتن فعالیتهای سبک برای بیماران قلبی
پرستار بیمار قلبی در منزل وظیفه دارد تا بیمار را وادار به انجام فعالیتهای ساده مانند پیاده روی کند.
جلوگیری از انجام فعالیتهای سنگین
پرستار نباید اجازه دهد تا بیمار کارهای سنگین انجام دهد یا فعالیت بدنی شدیدی داشته باشد. این کارها مانع رسیدن اکسیژن کافی به قلب میشود. اهمیت این موضوع در مراقبت در منزل از بیمار نارسایی قلبی چند برابر میشود.
بررسی وضعیت بیمار توسط پرستار
گرفتن میزان فشار خون، اندازهگیری قند خون بیمار و بررسی وضعیت کلی او از وظایف اصلی پرستار بیمار قلبی در منزل است که باید به صورت منظم انجام شوند.
انجام چکاپهای مربوط به بیماران قلبی توسط پرستار و مراقب
پرستار بیمار قلبی در منزل باید به همراه بیمار برای چکاپهای پزشکی منظم به پزشک مراجعه کند. بررسیهای پرستار متخصص و اطلاعات او راجع به وضعیت روزانه بیمار باعث میشود تا پزشک بررسی دقیقتری داشته باشد.
کنترل استرس بیماران
یکی از مهمترین وظایف پرستار، کنترل استرس بیمار و جلوگیری از مضطرب شدن بیمار است. استرس میتواند برای بیمار قلبی بسیار کشنده باشد.
چه زمانی ما به پرستار بیمار قلبی نیاز داریم؟
پرستار بیمار قلبی در منزل در بسیاری از زمانها ضروری است. برخی از زمانها ممکن است بستری شدن بیمار در بیمارستان مزیت خاصی نداشته باشد و تنها باعث بالاتر رفتن هزینهها شود. در این هنگام کمک گرفتن از یک پرستار بیمار قلبی در منزل میتواند هم باعث مراقبت از بیمار شده و هم هزینهها را تا حدی کاهش دهد.
دلایل بیماری های قلبی – عروقی چیست؟
عوامل زیادی وجود دارد که میتوانند علت ابتلا به بیماریهای قلبی باشند. برخی از این عوامل غیرقابل اصلاح بوده و برای تمام افراد یکسان است و ممکن است باعث ایجاد بیماریهای قلبی عروقی شوند. دلایل دیگر ابتلا به این نوع از بیماریها قابل پیشگیری بوده و میتوان با رعایت مواردی از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری کرد.
بالا رفتن سن
به طور کلی با افزایش سن احتمال ابتلا به انواع بیماریها افزایش مییابد. ابتلا به بیماریهای قلبی نیز در سنین بالاتر محتملتر بوده و خطر سکته قلبی نیز افزایش مییابد. در نتیجه افرادی که در سنین جوانی و قبل از ۴۰ سالگی به بیماریهای قبلی مبتلا میشوند، مشکلی حاد دارند و افزایش سن دلیل این ابتلا نیست.
وراثت
بسیاری از افراد به دلیل سابقه خانوادگی که دارند، به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند. نسلهای پیشین این افراد به این نوع از بیماریها مبتلا بوده و این بیماری را به نسل بعدی خود انتقال دادهاند. وجود یک پرستار بیمار قلبی در منزل افراد سالمند که مستعد بیماری قلبی هستند، میتواند از ابتلای آنها به این بیماری جلوگیری کند.
عادات غذایی خطرناک
یکی از مهمترین دلایلی که افراد به بیماریهای قلبی مبتلا میشوند یا سکته قلبی را تجربه میکنند، رژیم غذایی نامناسب است. مصرف غذاهایی که چربی بالایی دارند، باعث ذخیره شدن چربی در اطراف قلب شده و انباشته شدن آن در رگها میشود. این عامل سالها است که باعث بروز سکته و بیماریهای قلبی مختلف در افراد شده است. مصرف غذاهای فراوری شده، کنسروها، فست فودها و عدم مصرف میوهها و سبزیجات به اندازه کافی از مهمترین عوامل بروز بیماریهای قلبی است.
دخانیات
سیگار و تنباکو دارای نیکوتین، آرسنیک، آمونیاک و منوکسید کربن از اصلیترین ترکیبات تشکیل دهنده سیگار هستند. هر یک از این مادهها به تنهایی سمی بوده و قرار گرفتن در معرض آنها، اثرات مخربی روی انسان دارد. استعمال آنها در سیگار باعث بروز انواع مشکلات تنفسی و بیماریهای قلبی میشود.
این ترکیبات سرعت پمپاژ خون در قلب را بالاتر برده و در نتیجه فشار خون بالاتر میرود. با بالاتر رفتن فشار خون احتمال ایجاد لخته خون در رگها نیز زیادتر میشود. تمام این موارد در طولانی مدت باعث بروز بیماریهای قلبی و حتی سکته در فرد میشود. مصرف سیگار به افراد در محیط نیز آسیب میرساند. وجود پرستار بیمار قلبی در منزل باعث میشود تا فرد از دخانیات دوری کند.
قند خون بالا
کربوهیدرات اضافی در بدن به شکل چربی در اطراف اندامها، داخل رگ و دور بافتهای بدن ذخیره میشود. افرادی که دیابت دارند یا افرادی که مواد قندی زیادی مصرف میکنند، مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی هستند.
نداشتن تحرک
عدم تحرک و ورزش نکردن یکی از مهمترین عوامل ایجاد بیماریهای قلبی است. یکی از نتایج کم تحرکی افزایش چربیهای دور قلب، افزایش وزن و در نهایت ابتلا به بیماریهای قلبی است.
استرس
داشتن استرس و اضطراب زیاد یکی از دلایل شایع بیماریهای قلبی و سکته است. استرس باعث ترشح هورمونهای مختلفی مانند کورتیزول میشود که در طولانی مدت برای قلب مضر است.
چاقی
وزن زیاد نیز یکی از دلایل ابتلا به بیماریهای قلبی است که به دلیل چربی زیاد داخل رگها و دور قلب اتفاق میافتد.
رعایت نکردن بهداشت
با عدم رعایت کافی اصول بهداشتی امکان ایجاد عفونتهای مختلف در بدن افزایش مییابد. این موضوع میتواند یکی از دلایل ابتلا به بیماریهای قلبی باشد.
در زمانهایی نیز بیمار نیازی به دریافت مراقبتهای زیاد پزشکی ندارد و وجود یک پرستار در خانه برای رسیدگی و انجام امور بیمار کافی است.
برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی باید چه عاداتی را انجام دهیم؟
عدم استعمال دخانیات
پرهیز از مصرف غذاهای با قند و چربی بالا
پرهیز از مصرف غذاهای فراوری شده، فست فود و کنسروها
حفظ آرامش و کنترل استرس
ورزش کردن
انجام چکاپهای منظم
رعایت بهداشت فردی و بهداشت محیط
هنگام بروز سکته قلبی باید چه اقداماتی انجام داد؟
پرستار بیمار قلبی در منزل هنگام بروز سکته قلبی اقداماتی باید انجام دهد که برای حفظ جان بیمار ضروری است. آگاهی از این اقدامات توسط بیمار نیز میتواند بسیار مفید باشد. پرستار برای مراقبت از بیمار سکته قلبی باید از تمام جزئیات مربوط به سکته آگاه باشد.
در صورت بروز حمله قلبی و سکته، باید آرامش خودتان را حفظ کنید و سریعاً با اورژانس تماس بگیرید. در صورت وجود پرستار بیمار قلبی در منزل، وظیفه او است که بیمار را به اورژانس برساند.
مصرف داروهایی مانند آسپرین و گلیسرینتری نیترات (GNT) در صورت تجویز و توصیه پزشک باید انجام شود. این داروها از لخته شدن خون جلوگیری کرده و رگها را بازتر میکنند.
پرستار بیمار قلبی در منزل در صورتی که سکته باعث بیهوشی بیمار شده باشد، باید فوراً با اورژانس تماس گرفته یا بیمار را به بیمارستان برساند. همچنین انجام CPR و دادن داروهای بیمار از وظایف پرستار بیمار قلبی در منزل است. مراقبت پرستاری در منزل سکته قلبی کار سختی است و نیازمند داشتن واکنش سریع برای حفظ جان بیمار است.