اگر از یک بیمار سکته مغزی در خانه مراقبت میکنید، ممکن است سوالات زیادی در مورد اینکه آیا بیمار شما بهبود مییابد و نیازهای او در ماهها و سالهای آینده چیست، برای شما پیش میآید. همچنین ممکن است بپرسید که چگونه نقش جدید خود را در منزل مدیریت خواهید کرد. علیرغم چالشهای مراقبت، بسیاری از مردم گزارش میدهند که قدر زندگی را بیشتر میدانند و از اینکه بتوانند به این دسته از افراد کمک کنند احساس مثبتی دارند، لذا در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با پرستار بیمار سکته مغزی در منزل، لازم است ادامه مطلب را بررسی کنید تا بتوانید اطلاعات بیشتری در این حوزه کسب کنید.
سکته مغزی چیست و دلایل بروز آن
سکته مغزی نوعی حادثه عظیم در مغز افراد است که باعث میشود نتوانند از سمت راست بدنشان استفاده کنند. توانبخشی، قدرت و تعادل را به افراد باز میگرداند، اما به طور کامل آنها را همانند سابق نمیکند. این دسته از افراد قطعاً فرآیندهای شناختی را دارند، همانطور که هنگام پیگیری مکالمات و تماشای برنامهها و مسابقه تلویزیونی مشهود است، اما، افکار در اتصال به کلمات مشکل دارند و کلمات در مغز به گفتار ترجمه نمیشوند. در حالی که پرستاران و دستیاران ویزیت کننده بالاخص پرستار بیمار سکته مغزی در منزل، خدمات ارزندهای را در طول سالیان متمادی انجام دادهاند، اما با این حال عمده توجه روزانه به نیازهای این دسته از افراد از سوی خانواده است. مهمترین دلایل بروز سکته مغزی عبارتند از:
· عدم خونرسانی صحیح به مغز
· سیگار کشیدن
· فشار خون بسیار بالا
· دیابت و بیماری قلبی
در حال حاضر به خانوادهها درسهای فوقالعادهای در مورد مهارتهایی که در برخورد با بیمار سکته مغزی دارند، ارائه شده است. در مراقبت از بیمار سکته مغزی در منزل، لازم است که عزیزتان را در کانون زندگی خود قرار دهید، اما درخواست کمک از اطرافیانتان امری حیاتی است. شما نمیتوانید تمام کارهای آنها را به تنهایی انجام دهید. در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد که میتواند به شما کمک کند نیازهای بیمار سکته مغزی را به درستی شناسایی کنید.
· ارتباط
ابتدا مطمئن شوید که توجه کامل به بیمار خود را دارید. در حالی که تماس چشمی مهم است، فردی که سکته کرده است ممکن است به چشمان شما نگاه کند اما تمرکزی روی گفتگو نداشته باشد. خود را در مقابل بیمار خود قرار دهید. صدای تلویزیون و رادیو را کم کنید و از صحبت افراد دیگر در محیط جلوگیری کنید. با لمس دست، چانه یا گونه تماس و ارتباط را برقرار کنید. هر بار یک ایده را به زبان ساده بیان کنید و در صورت نیاز تکرار کنید تا مطمئن شوید که شما دو نفر یکدیگر را درک کرده اید. حرکات دست میتواند به شفاف سازی کمک کند. هم مراقب و هم بیمار سکته مغزی میتوانند سود ببرند.
از بیمار خود بخواهید به آنچه میخواهد یا نیاز دارد اشاره کند. او مجموعهای از موارد روزانه مانند کنترل تلویزیون، روزنامه، عینک، رادیو، پرده، پا یا بازو یا سردرد را باید به شما بفهماند. هنگام انجام مانورهای پیچیده مانند استفاده از بالابر مکانیکی برای داخل و خارج شدن از رختخواب، بیمار میتواند با هماهنگی پرستار بیمار سکته مغزی در منزل کار کند. به او دستور دهید که دستش را روی اهرم آزاد کننده بالابر بگذارد و فشار دهد. به سمت اهرم اشاره کنید یا دستش را به سمت اهرم هدایت کنید. همزمان با گفتن «فشار» یک حرکت فشاری نشان دهید.
بیماران سکته مغزی دچار چه مشکلاتی هستند؟
تقریبا بیماران سکته مغزی به دلیل اینکه نمیتوانند به خوبی حرف بزنند و از دستهای خود استفاده کنند، نیازمند پرستار بیمار سکته مغزی در منزل هستند. آنها به دلیل اینکه خون کافی به مغز و اندامهای آنها نمیرسد، دچار این عارضه میشوند. انجام یکسری فعالیتها به آنها کمک میکند تا حد قابل توجهی بهبود یابند:
از عوامل خطر سکته دوم آگاه باشید
همیشه به یاد داشته باشید که عزیز شما که سکته کرده است در معرض خطر بیشتری برای سکته مغزی دوم است، بنابراین مهم است که به حداقل رساندن این خطر کمک کنید. هنگام مراقبت از بیمار سکته مغزی در خانه، مطمئن شوید که فرد مورد علاقه شما داروهای تجویز شده را مصرف میکند و قرار ملاقاتهای پزشک را رعایت میکند. باز هم، این چیزی است که میتوان آن را به راحتی به یک پرستار بیمار سکته مغزی در منزل واگذار کرد، این همان چیزی است که آنها برای آن آموزش دیدهاند، و میتواند مقداری از اجبار مورد نیاز از مراقبان خانواده را کاهش دهد.
نکاتی که پرستار بیمار سکته مغزی باید رعایت کند
یک پرستار CVA در منزل، باید برای تغییرات رفتاری یا خلقی افرادی با سکته مغزی، آماده شوند. تلفات ناشی از سکته مغزی، چه موقت و چه دائمی، میتواند برای بازماندگان ویرانگر باشد. تغییرات احتمالی زیادی در رفتار یا نوسانات خلقی آنها وجود دارد. بازماندگان سکته مغزی در معرض خطر افسردگی هستند و از ۳۰٪ تا ۵۰٪ تحت تأثیر قرار میگیرند و اگر شروع به دیدن علائم افسردگی کردید، فوراً از پزشک خود کمک بخواهید. از دست دادن زندگی قبل از سکته مغزی، و توانبخشی طولانی احتمالی در آینده، میتواند برای همه افراد درگیر سخت باشد. از یک مددکار اجتماعی از بیمارستان یا مرکز توانبخشی که عزیزتان در آنجا مرخص شده است کمک بخواهید تا در این امر از شما حمایت کند. اگر از یک پرستار بیمار سکته مغزی در منزل کمک میگیرید، به آنها بگویید که چه احساسی دارند و برخی از فعالیتهای همراهی و هدایت مجدد را در برنامه مراقبت برای کمک بگنجانید.
با مشاهده صفحه پرستار بیمار در منزل میتوانید سایر خدمات پرستاری مجموعه همدم را مشاهده کنید.
بیمار را برای انجام فعالیتهای توانبخشی در خانه تشویق کنید
اگر در حالی که بیمارتان در یک مرکز توانبخشی است، این مطلب را میخوانید، قبل از اینکه او به خانه بیاید، زمانی را برای مشاهده و شرکت در چند جلسه درمانی رزرو کنید. به این ترتیب میتوانید ببینید که جلسات توانبخشی چگونه است و چگونه تمرینات به طور ایمن انجام میشود. هر گونه سوال در مورد آنچه اتفاق میافتد و نحوه انجام تمرینات را از درمانگر توانبخشی بپرسید تا در خانه احساس راحتی کنید. پس از بازگشت به خانه، ممکن است بیمار شما انگیزهای برای ورزش یا ادامه توانبخشی نداشته باشد، برای ادامه ورزش و بازیابی قدرت و توانایی ممکن است نیاز به کمک افراد دیگر داشته باشید. اینجاست که پرستار بیمار سکته مغزی در منزل میتواند با تمرینات آشنا شود و آنها را هر روز یا دو بار در روز تشویق کند.
مزایای استفاده از پرستار برای بیمار سکته مغزی در منزل چیست؟
مهمترین مزایای استفاده از پرستار بیمار سکته مغزی در منزل شامل موارد زیر است:
کمک به فرد بیمار سکته مغزی در انجام فعالیتهای شخصی مانند حمام کردن و لباس پوشیدن (بسته به نوع سکته مغزی)
هماهنگی نیازهای مراقبتهای بهداشتی از جمله داروها و قرار ملاقاتهای پزشک و توانبخشی
نتیجه گیری
در حقیقت سکته مغزی عارضهای بسیار دردناک و سخت است و مراقبت از افراد سکته مغزی سخت تر. به یاد داشته باشید که نمیتوانید همه کارها را به تنهایی انجام دهید. سعی کنید در مورد کارهایی که میتوانید انجام دهید با خودتان واقع بین باشید. اگر احساس میکنید پرستار بیمار سکته مغزی در منزل میتواند به شما در این روند کمک کند، از آنها در حمام کردن، نظافت، لباس پوشیدن، ورزش و یادآوری داروها برای بیمار خود استفاده کنید. در مجموع راههای سالم مدیریت استرس و آرامش را بیاموزید. داشتن یک رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و خواب کافی به شما کمک میکند تا قدرت خود را حفظ کنید.