

انجام فیزیوتراپی آرنج در منزل
فیزیوتراپی روش درمانی خوبی است که میتواند برای درمان دردهای جسمانی در نقاطی چون دست،پا، گردن، آرنج و زانو به کار برده شود. در این میان، گاهی افرادی در جامعه وجود دارند که ممکن است به دلایل مختلفی توانایی حضور فیزیکی در کلینیک فیزیوتراپی را نداشته باشند. به همین دلیل، برای فراهم کردن آسایش بیشتر و قطع نشدن روند درمان سعی شده است شرایطی مطابق با نیاز آنها در نظر گرفته شود. یکی از این روشها انجام فیزیوتراپی آرنج در منزل است.
خدمات فیزیوتراپی در منزل شرایط بهتری را برای بیمار فراهم میکند. دغدغه بیماران را کم میکند، در زمان بیمار صرفهجویی میکند. باعث میشود دغدغه او کم شود. البته، این ویژگیها تنها به این نکات ختم نمیشوند و موارد دیگری نیز وجود دارند که در ادامه مقاله به تفصیل توضیح داده خواهند شد. با این مقاله همراه باشید.
دلایل بروز درد در آرنج
آرنج مفصلی است که سه استخوان مختلف یعنی استخوان بازو و دو استخوان ساعد را به هم متصل میکند. به همین دلیل، ممکن است به راحتی آسیب دیده و درد بگیرد. ساختار آرنج کمی پیچیده است و چون با سایر استخوانها در ارتباط است، هنگام درد گرفتن، تشخیص علت درد را با سختی همراه میکند.
اما، دلایل بروز درد در آرنج عوامل مختلفی دارد. این عوامل میتوانند کشیدگی دست، شکستن، ضربه خوردن، پیچیدن آن باشد. عوامل ذکر شده میتوانند از علائم شروع درد در بیمار باشند که بهتر است با شروع این علائم دلیل آن را پیگیری کنید.
اما، در حالت کلی، عوامل تکنیکی دیگری نیز در این بیماری دخیل هستند که در ادامه آنها را بررسی خواهیم کرد.
شکستگی آرنج
شکستگی یا ترک استخوان بهخصوص در کودکان بسیار رایج است و 10% از کل شکستگیهای استخوانها را شامل میشود. افتادن، چرخیدن دست یا ضربه میتواند عامل شکستگی باشد. شکستگی آرنج در سه نقطه نوک آرنج، قسمت فوقانی و شکستگی استخوان دیستال شانه به آرنج رخ میدهد.
با توجه به میزان آسیبدیدگی و تشخیص پزشک، روش درمانی جراحی یا غیر جراحی برای آن در نظر گرفته میشود. ازآنجاییکه، شکستگی با درد مضاعف همراه است،روشی مانند فیزیوتراپی آرنج شکسته در منزل میتواند روش مناسبی باشد. به این روش شکستگی در زمان سریعتری بهبود خواهد یافت .
بورسیت آرنج (Bursitis )
بورسا در نقاط مختلفی چون مفاصل استخوان سرشانه، آرنج و مفصل ران، زانو، پاشنه قرار دارد. بورسیت آرنج (Bursitis ) بیماری است که درد بسیار زیادی را برای بیمار به وجود میآورد. دردناک بودن بیماری به دلیل تورم بورسا، کیسهای با تجمع مایع در محل قرار گرفتن مفاصل اتفاق میافتد. در این شرایط، معمولا به بیمار توصیه میشود استراحت کند تا بهبود پیدا کند.
در رفتگی آرنج
دررفتگی آرنج به سبب کشیدگی یا ضربه زمانی اتفاق میافتد که استخوانهای مفصل از حالت اصلی خود خارج میشوند. بعد از دررفتگی شانه، دررفتگی آرنج دومین دررفتگی شایع در بین بزرگسالان است. درحالیکه، این نوع دررفتگی در بین خردسالان جز شایعترین دررفتگیهای مفاصل است. برای درمان دررفتگی آرنج نیازی به جراحی نیست. پزشک مربوطه، استخوان دست را در جای اصلیش قرار میدهد و مشکل حل خواهد شد.
آرتروز آرنج
آرتروز بیماری است که تقریبا میلیونها انسان در سطح جهان را درگیر کرده است. آرتروز آرنج به سبب از بین رفتن غضروف بین دو مفصل رخ میدهد که باعث ساییدگی مفاصل و درد آنها میشود. وضعیت فرد مبتلا به آرتروز با گذشت زمان بدتر شده و این بیماری تبدیل به یک درد مزمن خواهد شد. با حفظ وزن مناسب، فعالیت داشتن و دریافت درمانهای خاص میتوان روند بیماری را کند کرده و عملکرد مفاصل را بهبود بخشید.
روماتیسم مفصلی
روماتیسم یک اختلال التهابی مزمن و یک بیماری خود ایمنی است. این بیماری علاوه بر مفاصل قسمتهای دیگر بدن را نیز تحت تاثیر قرار میدهد. این قسمتها شامل پوست، چشمها، ریه، قلب، کلیه، غدد بزاق، بافت عصبی، مغز استخوان و رگها هستند. روماتیسم مفصلی مفاصل را دچار تغییر شکل میکند.
تاندونیت
آرنج از استخوان، ماهیچه، رباط و تاندون تشکیل شده است. عامل اصلی درد در آرنج تورم در ناحیه تاندونها است. تاندونیت در محل تاندونها در ناحیه شانه، آرنج، مچ، زانو و پاشنه ممکن است رخ دهد.
یکی از دلایلی که ممکن است تاندونیت به وجود بیاید استفاده بیش از اندازه از این عضو است. تاندونیت انواع مختلفی چون بیماری آرنج گلف بازان و آرنج تنیس بازان، شانه شناگران دارد. فیزیوتراپی آرنج در خانه یا استراحت کردن میتواند به درمان این بیماری کمک کند.
تومور مفاصل آرنج و شانه
تومور سرطانی مفاصل شانه ممکن است همراه با درد یا کاملا بدون درد باشد.
روش های پیشگیری از درد آرنج
گاهی احتمال دارد هنگامی که بازو یا مچ دستتان را در جهت خاصی که حرکت میدهید، دردی را در ناحیه آرنجتان حس کنید. این درد ممکن است به دلایل مختلفی روی بدهد. برای اینکه چنین مشکلی پیش نیاید و درگیر پیامدهای بعدی آن نشوید بهتر است نکات زیر را رعایت کنید.
هنگام رانندگی کمربند خود را ببندید. بستن کمربند از شما در برابر حوادث احتمالی محافظت میکند.
از حرکت در مکانهای لغزنده و سر که باعث افتادن میشود بپرهیزید.
قبل و بعد از ورزش، حرکات کششی انجام دهید و به اصطلاح بدنتان را گرم کنید.
تکنیکهای ورزشی را به درستی اجرا کنید. اجرای اشتباه حرکات ورزشی آسیب جدی به تاندونها و سایر نقاط بدن وارد میکند.
برای تقویت مچ دستتان میتوانید یک توپ بیسبال قدیمی را در دستانتان فشار دهید و رها کنید. این کار را چندین بار در روز و طی چند مرحله انجام دهید.
برای تقویت مچ و ساعدتان با کمک یک دمبل سبک، حرکت جلو بازو سبک را تمرین کنید.
از مچ بند، آتل یا اسپلینتهای مخصوص آرنج و مچ استفاده کنید. این آتلها نقاط مختلف را در برابر پیچ خوردن و وارد شدن فشار نامناسب محافظت میکند.
هنگام انجام کارها، هر چند وقت یکبار جهت دستتان را تغییر دهید تا دیگر عضلات دست نیز فعالیت داشته باشند. این تمرین تمرکز و فشار را از روی یک عضله برمیدارد و باعث تقویت همه عضلات به یک اندازه میشود.
هنگام انجام کارها، یک وقفه کوچک ایجاد کنید تا دستتان استراحت کند، خسته نشود و توانش را از دست ندهد.
استخوانهایتان را با انتخاب تغذیه مناسب که حاوی کلسیم و ویتامین D باشد تقویت کنید.
چه زمانی نیاز به فیزیوتراپی آرنج داریم؟
فیزیوتراپی آرنج در منزل میتواند کمک زیادی به بهبود سریعتر بیمار منجر شود. اما، چه زمانی به فیزیوتراپی احتیاج است؟ گاهی ممکن است به دلایل مختلفی چون ورزش یا حرکت نابجای دست هنگام پیچاندن پیچ یا پرتاب کردن وسیلهای تاندونها در ناحیه بازو ورم کنند. در نتیجه، باعث ایجاد درد در ناحیه بیرونی آرنج، مچ و ساعد شوند.
ابتدا میتوانید با درمانهای خانگی و اولیه مانند استراحت کردن، یخ گذاشتن و مسکنها درد را برطرف کنید. در صورتی که درد برطرف نشد، ممکن است که پزشک مربوطه فیزیوتراپی را برای شما تجویز کند.
برای درمان آسیبدیدگی آرنج چند جلسه فیزیوتراپی نیاز است؟
فیزیوتراپی آرنج در منزل شبانه روزی یا در طول روز با توجه به تشخیص پزشک تعیین میشود. پزشک متخصص ابتدا، نوع ضایع و نوع درد در ناحیه آرنج را باید بررسی کند. سپس، متناسب با میزان آسیب دیدگی آن، برنامهای را برای بیمار در نظر میگیرد.
اما، بهطور معمول، مدت زمانی حدود 4 تا 6 هفته را میتوان برای درمان آسیبدیدگی آرنج در نظر گرفت.
مزایای استفاده از خدمات فیزیوتراپی آرنج در منزل چیست؟
فیزیوتراپی آرنج در منزل برای بیمارانی که توانایی حضور در کلینیک را ندارند میتواند آسایش و آرامش بسیاری بیشتری را فراهم کند. در این شرایط متخصص فیزیوتراپ به منزل فرد بیمار مراجعه میکند. با معاینه و بررسی شرایط بیمار میتواند روشهای درمانی مناسبی را برای او در نظر بگیرد. مزایا استفاده از خدمات فیزیوتراپی آرنج در منزل شبانه روزی به شرح زیر است.
فیزیوتراپی آرنج شکسته در منزل به روشهای خاصی احتیاج دارد. با انجام آن در خانه اعضای خانواده نیز میتوانند با فرایند آن آشنا شوند. مسیر درمان را درک کنند و بتوانند به فرد بیمار کمک بیشتری کنند.
فیزیوتراپی آرنج در منزل شبانه روزی میتواند انجام شود. یعنی، میتوانید زمان فیزیوتراپی را بر اساس شرایط کاری و زندگی خود تعیین کنید. به این روش مدیریت زمان در دستان خودتان است.
در فیزیوتراپی آرنج در خانه نیازی به جابجایی بیمار از خانه به کلینیک نیست. در نتیجه، او میتواند پس از دریافت دوره درمانی و انچام تمرینها، مدت زمانی بیشتری را در خانه بماند. استراحت کند و روند درمانش تسریع پیدا کند و در هزینه حمل و نقل صرفهجویی شود.
اغلب اوقات ورزشکاران مخصوصا تنیس بازان و اسکواش بازان بیشتر در معرض آسیب آرنج، بازو و مچهایشان هستند. برای درمان دردهای جسمانی در این نقاط، فیزیوتراپی در خانه یا در مطب البته با مشورت با پزشک، میتواند راه درمانی خوبی باشد.