خدمات پرستاری و مراقبتی از بیماران کلیوی در منزل ( شماره تماس : ۵۸۹۸۶۰۰۰-۰۲۱ )
مراقبت و پرستاری از بیماران کلیوی در منزل
پرستاری از بیمار کلیوی در منزل، یکی از رایجترین موارد بین متقاضیان پرستار بیمار در منزل میباشد. پرستار بیمار کلیوی در منزل، دائما شرایط بیمار را بررسی میکند. همان طور که همه میدانند، کلیهها نقش حیاتی در بدن دارند. وظیفه اصلی کلیهها تصفیه خون و دفع مواد مازاد در بدن میباشد. لذا در صورت بروز مشکل و نارسایی کلیه، ممکن است فرد دچار بیماری شود. توصیه میشود نسبت به پیشگیری و مراقبت از بیماران کلیوی توجه ویژهای داشته باشید. در ادامه در خصوص مراقبت و پرستاری از بیماران کلیوی در منزل مطالبی را در اختیار شما عزیزان قرار میدهیم.
بیماریهای کلیوی و روشهای مراقبت از کلیهها
پرستار بیمار کلیوی در منزل بیشتر بر روی کنترل مواد غذایی بیمار تمرکز دارد. اگر از این منظر روشهای مراقبت و پیشگیری از بیماریهای کلیوی را بررسی کنیم، میتوانیم به نتایج مطلوبی برسیم. برخی از روشهای مراقبت از کلیهها عبارتاند از:
تعادل در وزن
اضافهوزن علت اصلی بسیاری از بیماریهاست. این دلیل در خصوص نارسایی کلیه نیز صدق میکند. تعادل وزن بر اساس نسبت آن بر قد فرد محاسبه میشود. این مسئله را میتوان با ورزش و رژیم غذایی حل نمود.
کنترل کلسترول
کلسترول بالای خون، نیز مانند چاقی، علت اصلی بیماریهای فراوانی است. کلسترول بالای خون، علاوه بر بیماری کلیوی میتواند منجر به سکته قلبی نیز شود.
اجتناب از دخانیات
دخانیات میتواند به تدریج موجب مرگ زودرس شود. استفاده از دخانیات تاثیر مستقیمی بر خون دارد. و این مسئله به کلیهها فشار میآورد. بروز نارسایی کلیوی از طریق دخانیات بسیار شایع میباشد.
عدم مصرف غذاهای پرچرب
مصرف غذاهای پرچرب یکی از مهمترین مواردی است که پرستاران بیماریهای کلیوی آن را کنترل میکنند. از این رو کنترل و عدم مصرف غذای پرچرب به اشخاص در کنترل بیماری کلیوی خود کمک میکند.
هیدراته کردن بدن برای کنترل بیماری کلیوی
یک نکته و تکنیک پر اهمیت برای پرستار بیمار کلیوی در منزل، هیدراته نمودن بدن بیمار میباشد. مراقبت از بیمار دیالیزی نیز شامل این روش میشود. به عبارتی چه اشخاص سالم و چه اشخاص دارای نارسایی کلیه، بایستی این روش را در نظر بگیرند. این امر موجب پیشگیری از بیماری و بهبود بیماران میشود. هیدراته کردن بدن به معنی نوشیدن آب کافی در طول روز است. شایان ذکر است که آب بدن تنها از نوشیدن مستقیم آب تامین نمیشود. لذا در نوشیدن آن زیادهروی نکنید.
به توصیه پرستار بیمار کلیوی در منزل، هیدراته کردن بدن به صورت میانگین با نوشیدن 6 الی 8 لیوان آب انجام میشود. این اقدام باعث تصفیه هر چه بهتر و سریعتر خون میشود که به نوبه خود فشار را از کلیهها برمیدارد. به صورتی که سطح اوره و املاح اضافه موجود در خون با مقدار کمتری وارد کلیه شده و موجب تجمع این مواد در کلیه نمیشود. در صورتی که به هیدراته نگه داشتن بدن توجه نشود، ممکن است بیماریهایی چون سنگ کلیه بروز یابد. از این رو با نوشیدن مقدار مناسبی آب در طول روز، سلامتی خود را حفظ نمایید.
وظایف پرستار بیمار کلیوی در منزل چیست؟
پرستار بیمار کلیوی در منزل بایستی تمام نکات مراقبت از بیمار و کنترل رژیم غذایی او را آموزش دیده باشد. کنترل رژیم غذایی برای بیماران کلیوی بسیار حائز اهمیت است و بایستی در بهترین نوع خود قرار بگیرد. همان طور که ذکر شد پرستار بیمار بایستی به این مسئله توجه کند که بیمار غذای پرچرب میل نکند. همچنین بایستی طبق برنامه و به صورت مرتب به بیمار دیالیزی توجه داشته باشد. به عبارتی نوبتهای دیالیز بیمار را به دقت بررسی کند و به او یادآوری نماید.
مراقبت از بیمار کلیوی در منزل اغلب توسط خانواده و خویشاوندان صورت میپذیرد. اما بهتر است برای این مورد نیز از خدمات پرستاری استفاده شود. چرا که پرستاران در این زمینه به صورت تخصصی از بیمار مراقبت میکنند. برخی از مهمترین وظایف پرستار بیمار کلیوی در منزل عبارتاند از:
· کنترل رژیم غذایی ( کنترل کلسترول خون، پرهیز از غذای پرچرب)
· هیدراته نگه داشتن بدن بیمار (نوشیدن آب کافی توسط بیمار)
· کنترل وزن بیمار
· تدوین و برنامهریزی برنامه دیالیز و نظارت بر آن
ملاکهای مهم انتخاب پرستار برای بیمار کلیوی در منزل
انتخاب بهترین پرستار بیمار کلیوی در منزل نیز بر اساس ملاکهایی صورت میپذیرد. متقاضیان برای بهرهمندی از بهترین خدمات پرستاری بایستی پرستاران را ارزیابی نمایند. برخی از متقاضیان به صورت مستقیم اقدام به استخدام پرستار مینمایند. در صورتی که متقاضیان دانش لازم نداشته باشند کاملا اشتباه خواهند کرد. چرا که ممکن است برخی از پرستاران از عدم آگاهی کارفرما سودجویی نمایند. پیشنهاد میشود متقاضیان از مراکز معتبر اقدام به دریافت خدمات نمایند. چرا که در این مراکز ناظران متخصص بر روند اجرایی پرستاران نظارت میکنند. این مسئله منجر به بهبود حداکثری کیفیت خدمات میشود.
انتخاب بهترین مرکز برای استخدام پرستار بیمار کلیوی در منزل بر اساس ملاکهای زیر میسر میشود:
· شهرت و محبوبیت
· نظر متقاضیان قبلی
· نظر مردم در شبکههای اجتماعی
· تاریخچه و قدمت مرکز
· بروز بودن تجهیزات
· و …
چه زمانی به مراقبت از بیمار کلیوی در منزل توسط پرستار نیاز داریم؟
پرستار بیمار کلیوی در منزل موظف به مراقبت از بیمار میباشد. لذا میتوان گفت همیشه و در زمانی که بیمار در وضعیت نامناسبی قرار دارد یا ممکن است هرلحظه وضعیت بیمار وخیم شود، به پرستار نیاز داریم. توصیه میشود، متقاضیان در صورتی که بیمار در وضعیت مناسبی قرار ندارد، به صورت دائم از خدمات پرستاری استفاده کنند. این مسئله به پیشگیری از بدتر شدن حال بیمار کمک میکند. بهترین زمان برای استفاده از پرستار بیمار کلیوی در منزل، به محض خروج بیمار از بیمارستان است. در این صورت در تمامی لحظههای حساس بیمار، فردی متخصص در کنار او میباشد.
اغلب پرستاران در صورت همکاری طولانی مدت، هزینه پایینتری دریافت میکنند. این مسئله در خصوص مراکز رسمی نیز صدق میکند. لذا در صورت نیاز به حضور پرستار در مدت طولانی، نگران هزینههای آن نباشید. در ضمن مراکز پرستاری به نام را در منطقه خود انتخاب نمایید. چرا که این مراکز با تاریخچه درخشان خود، بهترین پرستاران را در اختیارتان قرار میدهند.
نکاتی که باعث میشود به بیماریهای کلیوی دچار نشویم!
ابتلا به بیماریهای کلیوی، از طریق عدم رعایت برخی نکات ساده میباشد. لذا پیشگیری از ابتلا به نارسایی کلیه، تنها با چند تکنیک ساده امکانپذیر است. توصیه میشود این نکات را به صورت روزانه رعایت کنید تا از شر بیماریهای کلیوی در امان باشید. همان طور که ذکر شد رکن اساسی مراقبت از کلیهها هیدراته نگه داشتن بدن است. این اقدام با آبرسانی کافی به رگهای خونی، باعث کاهش سطح سموم شده و موجب از بین رفتن فشار روی کلیهها میشود.
دومین نکته مهم برای مراقبت از کلیهها کنترل کلسترول خون میباشد. این مسئله نیز مانند هیدراته نگه داشتن بدن عمل کرده و از نارسایی کلیه جلوگیری میکند. تمامی عزیزان برای بهرهمندی از کلیههایی سالم بایستی این 2 نکته مهم را مورد توجه خود قرار دهند. سومین نکته مهم برای مراقبت از کلیهها عدم مصرف مواد غذایی پرچرب است. این مواد غذایی علاوه بر بروز بیماریهای کلیوی، موجب بروز بیماریهای قلبی نیز میشوند. توصیه میشود برای سلامت کلیههای خود، نوشیدن آب را در اولویت قرار دهید. شایان ذکر است که آب بدن تنها به صورت مستقیم تامین نمیشود و آب موجود در میوه و غذاها نیز غیرمستقیم آب بدن را تامین میکنند.
سخن پایانی
همان طور که مشاهده کردید روشهای پیشگیری و روشهای بهبود نارسایی کلیه در بیماران تقریبا یکی است. این نکته از نظر پرستاران بیماریهای کلیوی در منزل نیز تایید میشود. لذا برای جلوگیری از ابتلا به بیماریهای کلیوی بایستی همان تکنیکهای بهبودی را مدنظر قرار دهید. شایان ذکر است که در صورت تمایل به استفاده از خدمات پرستاری بیمار کلیوی در منزل، از بهترین مراکز منطقه خود، خدمات دریافت نمایید. چرا که نظارت در مراکز برند موجود در منطقه دقیقتر و تخصصیتر است. امید است که هر چه زودتر بهبودی خود را به دست آورید.