وظایف پرستار در قبال بیماران خاص در منزل به چه شکلی است؟
پرستار بیمار خاص در منزل وظایف خاصی دارد و باید این وظایف را به درستی انجام دهد. هرگونه کوتاهی در انجام وظایف یا اشتباه در آنها میتواند منجر به وخیمتر شدن شرایط بیمار شود.
پرستار بیماران دارای بیماری های خاص باید ( داشتن دانش )
پرستار بیمار خاص در منزل باید به تمام جزییات بیماری فرد آگاه باشد و بتواند در صورت بروز شرایط خاص، وضعیت بیمار را تا رسیدن اورژانس کنترل کند. مراقبت بیمار خاص در منزل کار نسبتاً دشواری است و پرستاری که تخصص کافی را نداشته باشد، تنها باعث آسیب رسیدن به بیمار است. اطلاع کامل داشتن از بیماری، علائم آن، وضعیتهای خطرناک آن و جزییات وضعیت بیماری فرد وظیفه هر پرستار بیمار در منزل است.
بررسی وضعیت بیماران داری بیماری خاص
پرستار بیمار خاص در منزل وظیفه دارد تا وضعیت بیماران را به صورت مکرر چک کند. این بیماران ممکن است ناگهان در وضعیت بدی قرار گیرند. پرستار باید بتواند وضعیت بیماران را پایدار کرده و در صورت نیاز آنها را سریعاً به اورژانس برساند.
پرستار بیمار خاص در منزل باید زخمهای بیمار، فشار خون، ضربان قلب و قند خون بیمار را دائماً بررسی کرده و در صورت بروز تغییرات مشکوک، آنها را برطرف کند.
آموزش دادن خانواده
پرستار بیمار در منزل وظیفه دارد تا افراد همراه بیمار را آموزش دهد. ممکن است زمانهایی پرستار همراه بیمار نبوده و بیمار دچار شرایط بدی شود. در این صورت همراهان بیمار میتوانند وضعیت بیمار را تا حدی کنترل کنند و سریعاً او را به اورژانس برسانند. با آموزش دادن همراهان میتوان از بروز بسیاری از وضعیتهای وخیم بیماری جلوگیری کرد.

همراهی بیمار به پزشک معالج
مراقبت بیمار خاص در منزل باعث میشود تا پرستار همراه با بیماران نزد پزشک برود. بیماران خاص باید به صورت منظم تحت چکاپ پزشکی قرار گیرند. پرستار بیمار خاص در منزل وظیفه دارد تا در این شرایط اطلاعات لازم از وضعیت بیماری فرد را در اختیار پزشک قرار دهد. همچنین آگاهی از روند بهبود بیماری و وضعیت بیمار توسط پرستار، میتواند باعث انجام بهتر وظایف شود.
تهیه داروها
پرستار بیمار خاص در خانه وظیفه دارد تا داروهای بیمار را در وقت مناسب به او دهد. همچنین در شرایطی تهیه کردن این داروها نیز بر عهده پرستار است. آگاهی از زمان دقیق مصرف داروهای بیمار، انجام تزریقات و دریافت انواع درمانها از وظایف پرستار است.
نظارت بر بهداشت بیمار و محیط
بهداشت در بیماران خاص اهمیت بالایی دارد و در صورتی که بهداشت رعایت نشود، وضعیت بیمار ممکن است بسیار حاد شود. عدم رعایت بهداشت باعث بروز انواع عفونتها در بیمار میشود که برای بیماران خاصی که ایمنی کمتری دارند، بسیار مضر است. از اصول مراقبت بیمار خاص در منزل، رعایت بهداشت بیمار و بهداشت کامل محیط توسط پرستار است.
بهبود وضعیت روانی بیمار
پرستار بیمار خاص در منزل وظیفه دارد تا از وضعیت روانی بیمار را نیز تحت کنترل داشته باشد. بسیاری از این بیماران به انواع بیماریهای روحی مبتلا میشوند و سلامت روانی خود را از دست میدهند. پرستار باید از این اتفاق جلوگیری کرده و به بیماران امید و روحیه برای ادامه زندگی دهد.
در انتخاب پرستار برای بیماران خاص باید به چه نکاتی توجه داشته باشید؟
پرستار بیمار خاص در منزل باید تواناییها و مهارتهایی داشته باشد تا بتوان به او اعتماد کرد. بیماران خاص تفاوتهای زیادی با بیماران دیگر دارند و پرستار باید تواناییهای خاصی برای کنترل وضعیت بیماران داشته باشد.
پرستار بیمار خاص در منزل باید عضو مجموعههای دارای مجوز وزارت بهداشت باشد.
آموزش دیده باشد.
تجربه بالایی در مراقبت بیمار خاص در منزل داشته باشد.
اطلاعات کاملی راجع به بیماری و وضعیت بیماری فرد داشته باشد.
در انجام وظایف صبور و همدل باشد.
مهارتهای پیشرفته پرستاری از بیماران خاص را بلد باشد
بیماریهای زیادی در جهان وجود دارد که درمان خاصی برایشان وجود نداشته و تنها امکان پایدار نگه داشتن شرایط بیماری با هزینههای بالا وجود دارد. بسیاری از این بیماران در خانه بستری میشوند و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند. به همین دلیل نیاز به پرستار بیمار خاص در منزل پیدا میکنند. پرستار بیمار خاص در منزل دارای ویژگیها و وظایفی است که در صورت عدم انجام صحیح آنها، بیمار در شرایط وخیمی قرار میگیرد. در این مقاله به بررسی بیماریهای خاص و مراقبت بیمار خاص در منزل پرداخته شده است.

بیماری خاص چیست؟
بیماریهای خاص به بیماریهایی گفته میشوند که شرایط درمان آنها بسیار سخت و در مواقعی غیر ممکن است. در صورت وجود درمان برای این بیماریها، هزینه آن بسیار بالا بوده و حتی هزینه داروها برای پایدار نگه داشتن شرایط بیماری بسیار زیاد است. اکثر این بیماریها بین افراد کمی شیوع پیدا کردهاند و در مقایسه با بیماریهای دیگر بسیار نادر هستند. مبتلایان به این نوع بیماریها، تحت حمایت دولت بوده و از شرایط ویژه درمانی بهرهمند میشوند. با این حال امکان درمان کامل بیماری در بسیاری از آنها وجود ندارد و تنها با هزینه نسبتاً زیاد، میتوان بیماری را کنترل کرد.
انواع بیماری های خاص
بیماریهای خاص انواع مختلفی دارند و به طور کلی میتوان تالاسمی، هموفیلی و دیالیز را جزء این بیماریها در نظر گرفت. با این حال بیماریهای سرطان، ام اس و ای بی نیز تحت حمایت بنیاد بیماران خاص قرار دارند. پرستار بیمار خاص در منزل با توجه به نوع بیماری فرد انتخاب میشود و باید به تمام جوانب بیماری آگاه باشد.
تالاسمی
این بیماری یک بیماری وراثتی است و باعث کم خونی در افراد میشود. تالاسمی دارای دو نوع آلفا و بتا است و بیماران مبتلا به آن باید فراوردههای خونی را به صورت منظم دریافت کنند. پرستار بیمار خاص در منزل باید توانایی انجام این کار را داشته باشد و از تمام شرایط بیمار آگاه باشد.
هموفیلی
این بیماری نیز ارثی است و باعث میشود تا انعقاد خون در مبتلایان انجام نشوند. در نتیجه بیماران مبتلا به آن خونریزیهای زیادی دارند. در صورت زخمی شدن نیز خون زیادی از دست میدهند و به همین دلیل باید فاکتورهای انعقاد خون دریافت کنند. بسیاری از این بیماران به اختلالات مفصلی دچار میشوند.
دیالیز
بیماران دیالیزی تحت دیالیز قرار میگیرند و مبتلا به نارسایی کلیه هستند. این بیماران تنها با پیوند کلیه درمان میشوند و در غیر این صورت نیاز به دیالیز منظم دارند.
ام اس
این بیماری سیستم عصبی بیمار را درگیر میکند و ممکن است باعث بروز ناتوانیهای مختلفی شود. در این بیماری میلین یا همان لایه پوشش سلولهای عصبی از بین میرود. ام اس قابل تشخیص با تستهای مختلف و عکسبرداریها نیست و تشخیص آن تنها با علائم بیمار انجام میشود. مبتلایان به آن دچار حملات عصبی، تحلیلهای عضلانی و پوکی استخوان میشوند.
ای بی
این بیماری که بیماری پروانهای نیز نام دارد، ارثی بوده و باعث ایجاد تاولهای دردناک در بافت پوست میشوند. شدت بیماری ممکن است بسیار زیاد بوده و در نهایت حتی باعث مرگ شود. پوست این بیماران بسیار حساس است و با کوچکترین ضربه یا خراش، کنده میشود. بسیاری از مبتلایان به سرطان پوست نیز دچار میشوند.
چه کسانی به پرستار بیمار خاص در منزل نیاز دارند؟
پرستار بیمار خاص در منزل مخصوص مبتلایانی است که وضعیت پایداری دارند و نیازی به بستری شدن در بیمارستانها ندارند. در صورت بستری شدن در بیمارستان در وضعیت بیماری این بیماران پیشرفتی حاصل نمیشود و به همین دلیل بهتر است تحت مراقبت بیمار خاص در منزل قرار گیرند.
بیماران مبتلا به تالاسمی که بیماریشان در وضعیت ابتدایی است، نیاز به پرستار بیمار خاص در منزل دارند. اکثر بیماران هموفیلی به پرستار بیمار خاص در خانه نیاز دارند. این بیماران با دریافت منظم فاکتورهای انعقاد میتوانند در خانه ساکن شوند.
بسیاری از بیماران دیالیزی نیازی به بستری شدن ندارند و تنها در زمانهای مشخص باید دیالیز خود را انجام دهند. بیماران سالمندتر ممکن است در خانه به پرستار احتیاج داشته باشند تا بتوانند کارهای روزمره زندگی خود را انجام دهند.
پرستار بیمار خاص در منزل مخصوص متبلایان به ام اسی است که بیماریشان در وضعیت پیش رونده قرار دارد. این بیماران دچار حملات عصبی زیادی میشوند و ممکن است توانایی تحرک خود را از دست بدهند. وجود پرستار در منزل برای این افراد ضروری است.