انجام فیزیوتراپی گردن در منزل
گردن درد از بیماری های رایج در جامعه امروزی است و در اثر عوامل مختلفی ایجاد می شود. فیزیوتراپی گردن در منزل یکی از روش های تسکین درد است. در ادامه دلایل گردن درد، روش فیزیوتراپی گردن در خانه و خواص فیزیوتراپی گردن در منزل را بررسی میکنیم.
چرا گردن درد می گیریم؟
گردن درد به صورت های مختلفی همچون درد در ناحیه گردن، شانه، دست و بی حسی عضلات بازو خود را نشان دهد با فیزیوتراپی در منزل می توانید بسیار راحت از درد گردن رها شوید. حال علل گردن درد را بررسی میکنیم.
بیماری ها
آسیب و تصادف
حرکت نامناسب
کهولت سن
عفونت
بیماری ها
بسیاری از بیماری ها باعث سردرد میشوند. سردرد های سرویکوژنیک، میگرن، آرتروز، عارضه سر به جلو، اسپاسم عضلانی و اختلالات فاست های گردن بخشی از این بیماری هاست که برای بهبود میتوانید از فیزیوتراپی گردن در منزل شبانه روزی استفاده کنید.
آسیب ها و تصادف
در بعضی موارد گردن درد بر اثر آسیب و مصدومیت در اثر حوادث ایجاد میشود. این حوادث شامل تصادف رانندگی، حرکات اشتباهی هنگام ورزش، دیسک گردن و… می شود.
حرکات نامناسب
گاهی نشستن غیر استاندارد و نامناسب باعث گردن درد می شود. این شرایط نامناسب شامل نگه داشتن گوشی با شانه و گردن، کیف بر روی یک شانه، هنگام مطالعه، رانندگی، کار با کامپیوتر و حتی هنگام خواب است.
کهولت سن
با افزایش سن فرسایش دیسک ستون فقرات، آرتروز و تنگی کانال نخاعی موجب درد در ناحیه گردن میشود. برای تسکین پیشنهاد میکنیم از فیزیوتراپی گردن در منزل استفاده کنید.
عفونت
عفونت در بدن خطر ساز است. عفونت در ناحیه ستون فقرات گردن نیز باعث درد در ناحیه گردن میشود. همچنین فشار به نخاع و داشتن تومور نیز باعث گردن درد میشود.
چکار کنیم گردن درد نگیریم؟
پیشگیری بهتر از درمان است و این جمله برای گردن درد نیز صدق می کند. شما می توانید با رعایت یکسری نکات از گردن درد، فیزیوتراپی در بیمارستان و همچنین فیزیوتراپی گردن در منزل نیز پیشگیری نمایید. نکات جهت پیشگیری از گردن درد عبارت اند از:
استفاده از موبایل و کتاب : اغلب ما هنگام مطالعه و یا کار با گوشی گردنمان را با آن ها تنظیم می کنیم. بنابراین گوشی و یا کتاب را جا به جا کنید و از خم کردن گردن خودداری نمایید.
استفاده از بالش مناسب: استفاده از تعداد کم یا زیاد بالش باعث گردن درد می شود. از بالش کوچک و با ارتفاع کم برای خواب استفاده کنید. در هنگام خواب سر و گردن در یک راستا قرار بگیرد.
میز کار: برای مطالعه بهترین انتخاب این است که از میزی با قابلیت تنظیم ارتفاع و زاویه استفاده کنید. برای میز های اداری نیز میزی که کمی خمیده باشد و مانیتور نیز هم سطح چشم باشد بهتر است.
ورزش: انجام نادرست حرکات ورزشی به خصوص در باشگاه باعث درد در ناحیه گردن میشود. انجام غیر اصولی حرکات باعث آسیب جدی در عضلات و گردن می شود. توصیه میکنیم حرکات ورزشی را زیر نظر مربی باشگاه انجام دهید.
سیگار: شاید به نظرتان عجیب باشد اما سیگار نیز باعث گردن درد می شود.
انواع روش های فیزیوتراپی گردن در منزل کدام است؟
برای فیزیوتراپی گردن در خانه باید دو مرحله را طی کرد .
مرحله اول : معاینه توسط فیزیوتراپیست متخصص و انتخاب روش درمانی برای بیمار است.
مرحله دوم : به برنامه ریزی و روش درمانی اختصاص دارد که به اختصار چند روش را معرفی میکنیم:
درمان با ورزش مناسب
لیزر درمانی ( کم توان و پرتوان)
مگنت درمانی
کشش ستون فقرات
متحرک کردن مفاصل
فیزیوتراپی گردن با برق
سرما درمانی
گرما درمانی
روش های ضربه ای
گردن بند طبی
طب سوزنی
ماساژ
انجام فیزیوتراپی گردن در منزل
لیزر درمانی یکی از روش های درمان گردن درد است. در این روش میزان نور لیزر با توجه به دستور پزشک تنظیم می شود.
فتق گردن شامل درد در ناحیه گردن، کف دست ها و بازو ها میشود. فیزیوتراپی گردن با لیزر برای کاهش درد اسپاسم عضلات گردن، فتق دیسک گردن، بهبود عملکرد گردن بسیار مفید است.
بهبود درد با فیزیوتراپی گردن با لیزر
به لیزرتراپی جراحی بسته نیز گفته میشود زیرا بدون نیاز به جراحی برای بهبود دیسک گردن، درد های عضلانی و عصبی استفاده میشود. لیزرتراپی روشی بدون درد و ایمن است که عوارض جانبی نیز ندارد.
در لیزر درمانی با تحریک بافت ها به رشد بافت ، ترمیم بافت و زخم، کاهش درد و التهاب کمک می کند.
میزان لیزرتراپی با توجه به جراحت وارده و درد برای هر فرد متفاوت است. شما برای راحتی بیشتر میتوانید فیزیوتراپی گردن با لیزر در منزل انتخاب کنید. بدین شکل بیمار جا به جایی و اتلاف زمان ندارید.
فیزیوتراپی گردن با لیزر برای چه بیماری هایی است؟
لیزرتراپی برای کاهش درد، بهبود زخم و بافت آسیب دیده تاثیر به سزایی دارد. بیماری های مربوط به گردن که با لیزر تراپی بهبود می یابند عبارت اند از:
آرتروز ستون فقرات
درمان تنگی کانال نخاعی
دیسک گردن و کمر
درد شانه و بازوها
آرتروز گردن
مصدومیت دست
کاهش التهاب بافت
لیزرتراپی چه مزایای دارد؟
لیزرتراپی گردن فواید مختلفی شامل درمان کاهش التهاب بافت ها،تسکین درد عضلانی، ترمیم بافت آسیب دیده، افزایش انعطاف مفاصل، تقویت عضلات ضعیف شده و تقویت سیستم ایمنی بدن است.
مگنت تراپی
در مگنت تراپی برای درمان درد گردن از تاثیر میدان مغناطیسی استفاده میشود. در مگنت تراپی دو روش شامل گردنبند و مهره های مغناطیسی برای کاهش درد وجود دارد. گردنبند مغناطیسی تاثیر بیشتری برای کاهش درد دارد.
کشش ستون فقرات
فیزیوتراپی گردن در منزل با کشش ستون فقرات برای کاهش درد روش خوبی است. در این روش فیزیوتراپیست ستون فقرات بیمار را حرکت میدهد تا گردن درد کاهش یابد. این حرکت توسط دست یا دستگاه مکانیکی انجام میشود.
کشش ستون فقرات باعث افزایش جریان خون، کاهش درد، کاهش فشار وارده بر کانال نخاعی و کاهش مواد زائد حاصل از التهاب آسیب بافتی و زخم می شود.
ماساژ
ماساژ گردن و ناحیه آسیب دیده توسط پزشک باعث افزایش گردش خون میشود. فیزیوتراپی گردن در خانه با روش ماساژ درمانی بسیار موثر است. پس از آن بیمار با تمریناتی که پزشک تشخیص داده است در زمان کوتاه تری بهبود می یابد.
فیزیوتراپی گردن با برق
در الکتروتراپی پالس های الکتریکی خفیف به ناحیه درد هدایت می شوند. الکتروتراپی باعث تقویت، بهبود و بازسازی عضلات میشود. طی فیزیوتراپی گردن با برق بیمار احتیاج به انجام کاری ندارد. حال مزایا و معایب فیزیوتراپی گردن با برق را بررسی میکنیم.
الکتروتراپی از درمان های منفعل است که مزایای آن عبارتند از:
کاهش درد: با الکتروتراپی سفت شدگی و گرفتگی عضلات کاهش می یابد. همچنین برای جلوگیری از ابتلا به میگرن نیز جلوگیری میکند.
درمانی ایمن: در این روش عوارض جراحی وجود ندارد و فرد پس از الکتروتراپی میتواند به فعالیت روزانه خود ادامه دهد. همچنین با فیزیوتراپی گردن با برق در منزل بیمار آرامش بیشتری دارد.
معایب الکتروتراپی نیز عبارتند از:
عوارض پوستی: بر اثر چسب یا نوارهای نگهدارنده الکترودها ممکن است عوارضی ایجاد شود.
احساس ناخوشایند: احسان گزگز و سوزش در ناحیه مورد نظر نیز از عوارض الکتروتراپی است.
فیزیوتراپی گردن برای چه افرادی لازم است؟
فیزیوتراپی گردن به سن خاصی اختصاص ندارد. فیزیوتراپی برای افرادی که درد شدید گردن دارند توصیه می شود. فیزیوتراپی گردن برای افرادی که دچار آسیب دیدگی خفیف و یا شدید، اسپاسم عضلانی، فتق گردن و … انجام پذیر است. همچنین افرادی که گردن، مهره گردن و دیسک گردن را جراحی کرده باشند نیز برای بهبود و عملکرد بهتر نیاز به فیزیوتراپی دارند. فیزیوتراپی گردن در منزل برای راحتی بیماران توصیه می گردد.
خواص فیزیوتراپی در منزل چیست؟
فیزیوتراپی گردن در منزل برای بیمارانی که تمایلی به حضور در کلینیک و بیمارستان را ندارند انتخاب خوبی است. در این صورت آسایش و آرامش بیشتری دارند و متخصص فیزیوتراپی گردن به منزل بیمار مراجعه می کند. از مزایای فیزیوتراپی در منزل می توان موارد زیر را نام برد
زمانی که فیزیوتراپی گردن در منزل انجام شود اعضای خانواده شاهد مراحل درمان میباشند و با فرآیند درمان آشنا شوند.آنها میتوانند طبق دستور فیزیوتراپ به صورت صحیح تمرینات را انجام داده و به بهبود بیمار کمک کنند.
جلوگیری از اتلاف زمان و حذف رفت آمد از دیگر مزایای فیزیوتراپی گردن در منزل است. بدین صورت شما میتوانید زمان فیزیوتراپی را بر اساس شرایط زندگی خود مشخص نمایید. به این نکته توجه داشته باشید که فیزیوتراپی باید به صورت پیوسته و زیر نظر پزشک انجام شود.
با انجام فیزیوتراپی گردن در منزل دیگر نیازی به جابجایی بیمار نخواهید داشت. بیمار پس از فیزیوتراپی زمان بیشتری برای استراحت دارد و روند درمانی بهتر انجام میشود.
فیزیوتراپی گردن در منزل شابنه روزی نیز انجام میشود. در این صورت شما به راحتی از خدمات فیزیوتراپی بهره مند می شوید.
امیدواریم با توجه به مطالب گفته شده، اطلاعات کاملی درباره فیزیوتراپی گردن در منزل شبانه روزی کسب کنید.