بررسی خدمات زخم بستر در منزل
اگر یکی از اعضای خانواده شما به دلیل کهولت سن و یا سایر بیماری ها دچار زخم بستر شده است، به مراقبت های ویژه برای بهبود وضعیت سلامتی او نیاز دارید. ما در این مقاله برایتان درباره درمان زخم بستر در منزل اطلاعاتی ارائه می دهیم. اگر در زمینه شیوه پانسمان زخم بستر در منزل اطلاعاتی ندارید، همراه ما باشید.
زخم بستر چیست؟
زمانی که افراد به دلیل بیماری های مختلف مجبور به خوابیدن و دراز کشیدن به صورت طولانی مدت می شوند، به زخم بستر نیز مبتلا می شوند. در واقع بافت های درم، اپیدرم و ماهیچه های شخص به دلیل فشار زیاد دچار زخم و ساییدگی میشود. برای درمان زخم بستر در منزل باید در وهله اول نسبت به این بیماری آگاهی داشت. مراحل بیماری زخم بستر به گونه ای است که نیازمند روش های درمانی متعدد و متفاوتی است. در ادامه علائم و دلایل زخم بستر و شیوه درمان زخم بستر در خانه را برایتان شرح می دهیم.
دلایل و علائم بروز زخم بستر کدام است؟
رایج ترین دلیل بروز زخم بستر خوابیدن به مدت طولانی است. زمانی که شخص به صورت طولانی دراز می کشد فشار ناشی از وزن او به سمتی از بدن بیشتر است. همین مسئله به مرور زمان منجر به بروز زخم بستر می شود.
این تصور که دلایل بروز زخم بستر تنها به دراز کشیدن و خوابیدن طولانی مدت مربوط است، اشتباه است. اصطکاک نیز می تواند منجر به بروز زخم بستر شود. برای جلوگیری از این بیماری بهتر است که بدن خود را مرطوب نگه ندارید تا با ورزش و پیاده روی دچار زخم بستر نشوید. از دیگر دلایل زخم بستر می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اسپاسمهای عضلات
اختلال حواس در افراد
مصرف سیگار در سنین بالا
اختلالات جریان خون
تغذیه نامناسب
کهولت سن
کاهش وزن شدید
عدم کنترل ادرار و مدفوع
دقت داشته باشید که زخم بستر نیز علائم و نشانه هایی دارد. این نشانه ها به شرح زیر است:
پوست شخص دچار التهاب میشود؛
لایه های رویی پوست و یا اپیدرم به صورت کلی از بین می روند؛
زخم تا عضله و استخوان های بیماری پیش می رود؛
درد بسیار زیادی در ناحیه زخم شده حس می شود؛
ممکن است در محل زخم خون ریزی نیز مشاهده کنید.
شناسایی محل هایی از بدن که دچار زخم بستر می شوند
برخی از قسمت های خاص بدن در مقایسه با سایر نقاط بدن مستعد زخم بستر هستند. بهتر است که به هنگام مشاهده اولین نشانه های زخم بستر برای دریافت خدمات پزشکی از دکتر زخم بستر در منزل اقدام کرده و از پیشرفت روند بیماری جلوگیری کنید. موارد زیر از جمله نقاط مستعد زخم بستر محسوب می شوند که عبارت اند از:
افرادی که مداوم در حال دراز کشیدن به پشت هستند، در نواحی زیر دچار زخم بستر هستند:
پشت سر؛
در ناحیه پشت استخوان های کتف؛
پشت پاشنه؛
در ناحیه پشت استخوان خارجی و بین برجستگی های باسن.
افرادی که به حالت درازکش به سمت شانه می خوابند دچار زخم بستر در نواحی زیر میشوند:
کناره های سر؛
قسمت لاله گوش؛
برجستگی های کنار لگن؛
دوی برجستگی کنار زانو؛
روی پوست قوزک خارجی.
افرادی که به صورت طولانی مدت از صندلی چرخ دار و انواع ویلچر استفاده می کنند نیز در نواحی زیر دچار زخم بستر می شوند:
پشت استخوان های کتف و ستون فقرات بیمار؛
ران ها و روی ساعد؛
در قسمت پشت و برجستگی های باسن.
انواع روش های درمان زخم بستر
برای افرادی که مبتلا به زخم بستر هستند، راهکار هایی جهت درمان وجود دارد. در حال حاضر درمان زخم در منزل شبانه روزی نیز توسط پرسنل و متخصصین همدم انجام می شود. موارد زیر از جمله شایع ترین روش های درمان زخم بهتر محسوب می شوند. این موارد مهم عبارت اند از:
۱.کاهش فشار به روی بدن
ساده ترین راهکار برای درمان زخم بستر در منزل کاهش فشار به اندام های خاص است. توصیه ما برایتان تمرکز بر کاهش فشار است. اگر خودتان و یا نزدیکان شما به تازگی دچار این مشکل شدهاند برای پیشگیری از حاد شدن مشکل این مورد را تمرین کنید.
۲. استفاده از تجهیزات مخصوص
برای درمان زخم بستر در خانه در درجه اول بهتر است که از تشک و بالش های طبی استفاده کنید. این تجهیزات بسیار ارگونومیک و مناسب بوده و کمترین آسیب ممکن را به بدن و جسم افراد وارد می کنند.
۳. جا به جا شوید!
اگر بنا به دلایلی مجبور به استراحت های طولانی مدت هستید، بهتر است که هر از چند گاهی پهلو به پهلو شوید. اگر از ویلچر استفاده می کنید باید هر ۱۵ دقیقه به روی صندلی دیگری وزن خود را منتقل کنید و هر ۲ ساعت یک بار قدری به روی تخت استاندارد دراز بکشید.
۴. پانسمان کردن زخم
از دیگر روش های درمان زخم بستر در منزل پانسمان زخم است. برای پانسمان زخم بستر باید از پزشک متخصص و یا پرستاری که در این زمینه مهارت دارد کمک بگیرید. درمان زخم بستر عمیق در منزل به واسطه تجهیزات و دارو های پزشکی خاص انجام می شود.
۵. برداشتن بافت آسیب دیده زخم
گاهی بنا به تشخیص پزشک بهترین روش برای درمان برداشتن بافت مرده پوستی و زخم است که به صورت عمل جراحی انجام می شود.
۶. استفاده از مکمل های دارویی
درمان زخم بستر در منزل به استفاده از داروهای موضعی خلاصه نمی شود. دکتر زخم بستر در منزل در اکثر مواقع برای بیمار داروهایی تجویز می کند که سرعت بیماری را کاهش داده و مصرف این داروها منجر به کاهش رشد میکروب و عفونت به روی زخم می شوند.
کدام روش برای درمان زخم بستر در منزل کاربردی تر است؟
برخی از افراد به هنگام مواجه با زخم بستر به دنبال راهکار بسیار مناسب و کاربردی برای درمان هستند. در این خصوص باید بگوییم که کاربردی ترین روش های درمانی شامل آشنایی با اصول نظافت و مراقبت از زخم بستر است.
به عنوان مثال شما باید به راحتی قادر به ضدعفونی کردن محل زخم بستر باشید. برای پانسمان محل زخم نیز توصیه ما کمک گرفتن از دکتر زخم بستر در منزل شبانه روزی است.
چه زمانی به یک متخصص برای درمان زخم بستر نیاز داریم؟
توصیه ما برایتان کمک گرفتن و مشورت از پزشک متخصص حتی در زمان مشاهده اولین علائم زخم بستر است. از آنجایی که پیشگیری بهتر از درمان بوده و هزینه بردار نیز نیست، بهتر است در مراحل اولیه برای درمان زخم بستر اقدام نمایید. اگر نشانه های زیر را داشتید، نیاز شما برای پزشک متخصص در زمینه درمان زخم بستر در منزل ضروری است. این علائم عبارتاند از:
مشاهده درد بیش از حد در قسمت زخم
تورم و التهاب داشتن زخم
عفونت و تغییر رنگ زخم بستر
پیش رفتن زخم در قسمت بافت عضلانی و استخوانی بدن
خونریزی
استشمام بوی متعفن از زخم بستر روی بدن
مزایای استفاده از خدمات زخم بستر در منزل چیست؟
به جرات می توانیم بگوییم که مناسب ترین راهکار و روش درمان زخم بستر استفاده از خدمات درمانی در منزل است. موارد زیر از جمله مزایای استفاده از خدمات زخم بستر در منزل است:
1. عدم نیاز به جا به جایی بیمار
شخصی که دچار مشکل زخم بستر شده مسلماً قادر به راه رفتن و فعالیت عادی نیست. در نتیجه جا به جایی او کار دشواری است و حتی ممکن است منجر به بروز ِآسیب جدی و وخامت در حال جسمی او شود.
2. صرفه جویی در هزینه ها
وقتی از خدمات درمانی زخم بستر در منزل استفاده می کنید دیگر لازم نیست که بابت مراجعه به کلینیک های درمانی هزینه بپردازید.
3. صرفه جویی در زمان
پزشک متخصص زخم بستر در سریع ترین زمان ممکن به محل دلخواه شما مراجعه کرده و بیمار شما خدمات درمانی دریافت می کند. از بابت معطل شدن برای پزشک به منظور درمان زخم بستر در منزل نگرانی نخواهید داشت.
4. روش صحیح درمان
پزشک متخصص زخم بستر از روش های صحیح و استاندارد برای بهبود و درمان بیماری استفاده می کند و شما از این بابت هیچ جای نگرانی نخواهید داشت. زمانی که از تجربه و تخصص پزشک زخم بستر کمک می گیرید از بابت سلامت بیمار آسوده خاطر خواهید بود.
جمع بندی و سخن پایانی
در این مقاله برای افرادی که بیمار مبتلا به زخم بستر دارند درباره درمان زخم بستر در منزل و شرایط درمان گفتیم. حال شما نیز اگر نیازمند دکتر زخم بستر در منزل هستید می توانید از پزشکان فعال در همدم خدمات درمانی ویژه دریافت کنید.