درمان آرتروز | درمان قطعی آرتروز چیست؟ [مقاله معتبر]
درمان آرتروز به منظور کاهش دردهای ناشی از آن و افزایش قدرت حرکتی افراد درگیر با این معضل صورت میگیرد. در حال حاضر به لطف پیشرفت علم پزشکی روشهای متعددی برای درمان آرتروز، کاهش دردها و ضعفهای حرکتی ناشی از این بیماری وجود دارد. بنابراین کسانی که با این بیماری دست و پنجه نرم میکنند، میتوانند با روشهای درمانی موجود تا حدودی ناراحتیها، دردها و همچنین کاهش تحرک خود را برطرف کنند.
در ادامه مطلب تصمیم داریم در رابطه با روشهای درمان آرتروز صحبت کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که به دنبال یک راهکار مناسب و قابل اعتماد برای رفع و درمان بیماری آرتروز هستید، پیشنهاد میدهیم تا انتهای مطلب به همراهی خود با ما ادامه دهید.
آیا آرتروز درمان دارد؟
بیماری آرتروز شامل التهاب یک یا چند منطقه از مفصل است. این بیماری معمولا با درد به همراه بوده و در موارد شدیدتر منجر به اختلالات حرکتی نیز میشود. حتی گاهی اوقات امکان دارد آسیب مفصل به سایر قسمتهای بدن نظیر زیر پوست و ارگانهای داخلی، نیز آسیب وارد کند.
هر کدام از آرتروز ها علائم و نشانههای خاص خود را دارند. همچنین علائم آرتروز در افراد مختلف نیز ممکن است به شکلهای مختلفی بروز پیدا کند. دردها و علائمی که به دلیل بیماری آرتروز بر مبتلایان چیره میشوند، در همه افراد به یک میزان شدت ندارد و ممکن است برخی نسبت به سایرین علائم را بسیار شدیدتر تجربه کنند.
یک واقعیت مهم در رابطه با آرتروز وجود دارد و این واقعیت ، شامل نبود درمان قطعی برای آن است. به عبارت دیگر متاسفانه امکان درمان آرتروز به صورت قطعی وجود ندارد. اما روشهایی هستند که با تکیه بر آنها میتوان هم مانع از پیشرفت این بیماری شد و هم دردها و علائم آن را تسکین داد. در واقع منظور از درمان آرتروز بهبود علائم ناشی از آن نظیر درد و کاهش اختلالات حرکتی است. بنابراین ما نمیتوانیم هیچ روش درمان قطعی حتی درمان دارویی برای مشکل معرفی کنیم.
به این ترتیب باید بگوییم که امکان درمان آرتروز و رهایی از آن برای همیشه وجود ندارد. به همین دلیل بهترین و عاقلانهترین راهکار این است که کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید تا در آینده مخصوصاً در سنین کهنسالی با این بیماری و مشکلات و معضلات ناشی از آن درگیر نشوید. همچنین اگر اکنون درگیر این بیماری هستید باید حتیالامکان تلاش خود را کنید تا از پیشرفت آن جلوگیری شود.
بهترین داروی آرتروز
همانطور که در مطلب قبلی نیز عنوان کردیم امکان درمان آرتروز به صورت قطعی وجود ندارد. اما دردها و ناراحتیهای ناشی از آرتروز با مصرف یک سری داروها نظیر استامینوفن، آسپرین، دیکلوفناک و ایبوپروفن تسکین مییابد معمولاً پزشک و متخصصین این حوزه متناسب با شرایط بیمار داروهای خوراکی یا موضعی برای او تجویز میکنند.
نکته بسیار مهمی که در رابطه با درمان آرتروز ملزم به ارائه آن هستیم این است که مصرف هر نوع دارو مخصوصاً داروهای خوراکی باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد. بنابراین هیچ فردی نمیتواند خودسرانه و بدون تجویز پزشک داروهای موجود برای این بیماری را مصرف کند. زیرا پزشکان داروها را متناسب با شرایط کلی جسمانی بیمار تجویز میکنند. پس گاهی اوقات ممکن است شرایط جسمانی و سلامتی فرد به نحوی باشد که مصرف دارو سلامتی او را به خطر بیندازد.
البته همانطور که گفتیم مصرف دارو منجر به درمان آرتروز نمیشود بلکه صرفاً علائم آن را کاهش میدهد. بهترین درمان آرتروز روشهایی است که عوارض چندانی روی بدن نداشته باشد. همانطور که متوجه شدید در حال حاضر یکسری داروها برای کاهش عوارض و علایم آرتروز وجود دارد. اما ما نمیتوانیم از بین موارد موجود گزینهای را به عنوان بهترین دارو و درمان آرتروز معرفی کنیم.
زیرا همانطور که در مطلب قبلی نیز به این نکته اشاره کردیم مصرف هر کدام از داروهای قابل استفاده برای بیماری آرتروز متناسب با شرایط بیمار تعیین میشود. به هر حال داروهای شیمیایی همواره یک سری تاثیراتی را بر روی بدن میگذارند. ممکن است شرایط بدنی و جسمانی افراد در وضعیتی باشد که مصرف داروی خاص سلامتی او را به خطر بیندازد به همین دلیل باید بگوییم که بهترین دارو و درمان آرتروز داروی است که پزشک متخصص با توجه به شرایط فرد برای او تجویز میکند.
درمان آرتروز زانو در خانه
آرتروز زانو یکی از شایعترین انواع آرتروز به شمار میرود. زیرا زانو بیشتر از سایر مفاصل بدن تحت فشار قرار دارد و مدام مجبور هستیم برای انجام کارهای روزمره خم و راست شویم و یا هر روز تعداد زیادی پله را بالا و پایین برویم. از این رو مفاصل زانو بیشتر از سایر مفصلهای بدن در معرض ساییدگی و خراشیدگی قرار دارند. اگر آرتروز زانو به موقع کنترل نشود، دردهای ناشی از آن روز به روز شدت بیشتری میگیرد.
در رابطه با درمان آرتروز زانو در خانه باید بگوییم که بهترین و عاقلانهترین راهکار ترک رفتارهای غلط و تشدید کننده این بیماری و انجام یک سری ورزشها است. البته پزشکان یک سری داروهایی برای این منظور تجویز میکنند. منتهی انجام حرکات ورزشی و بهبود شیوه زندگی و تغذیه برای پیشگیری از پیشرفت التهاب و درمان آرتروز نیز روشهایی مفیدی هستند.
درمان قطعی آرتروز چیست؟
در رابطه با امکان درمان آرتروز به صورت قطعی در مطالب قبلی نیز صحبت کردیم. متاسفانه همانطور که گفتیم، بیماری آرتروز جزو آن دسته از بیماریهایی است که تاکنون علم پزشکی نتوانسته است درمان قطعی برای رفع و بهبود آن ارائه دهد.
همچنین داروها و روشهای متداولی که برای درمان آرتروز ارائه میشوند در واقع نقش پیشگیری و تسکین دهنده دارند و تاثیر چندان موثری و رفع التهابات موجود در مفاصل را ندارند. بنابراین در این قسمت از مقاله نیز باید به این موضوع مهم اشاره کنیم که آرتروز یک نوع بیماری مفصلی غیر قابل درمان است. پس افرادی که نمیخواهند در آینده با این بیماری مواجه شوند باید نسبت به آن اطلاعات خود را افزایش داده و از عواملی که باعث بروز این بیماری و همچنین شدت گرفتن آن میشود پرهیز کنند.
· درمان آرتروز با ورزش
بهترین و بدون عارضهترین درمان آرتروز و کاهش دردها و اختلالات حرکتی ناشی از آن، حرکات ورزشی است. یکی از متداولترین روشهایی که معمولاً اکثر پزشکان، بیماران درگیر با این عارضه را به انجام آن توصیه میکنند فیزیوتراپی است. به عبارت دیگر میتوان گفت که فیزیوتراپی در منزل شرق تهران یا فیزیوتراپی در منزل جنوب تهران و دیگر مناطق تهران یکی از موثرترین و همچنین مهمترین روشهای درمانی و تسکین علائم آرتروز به شمار میرود اما چون امکان دارد رفت و آمد و هزینه برای بیماران دشوار باشد پیشنهاد ما فیزیوتراپی در منزل است که نتیجه درمان را نیز سریع تر می کند.
البته برخی از افراد میتوانند در منزل با به کارگیری تکنیکهای فیزیوتراپی و همچنین انجام تمرینات کششی و تقویتی وضعیت و شرایط عضلات و مفاصل خود را بهبود ببخشند.
ناگفته نماند که انجام حرکات ورزشی برای درمان زانو نیز باید به صورت کاملاً کارشناسانه و زیر نظر متخصصان خبره فیزیوتراپی صورت بگیرد. زیرا انجام برخی حرکات ورزشی نه تنها موجب بهبود بیماری نمیشود بلکه ممکن است تاثیر معکوس نیز داشته باشد.
با توجه به مطالب ارائه شده میتوان گفت که درمان آرتروز به صورت قطعی ممکن نیست. اما داشتن برنامه غذایی مناسب، انجام ورزشهای کششی و مصرف برخی داروها نقش پیشگیری دارد و منجر به کاهش درد و سایر علائم ناشی از این بیماری میشود.
بهترین داروی آرتروز
برای درمان آرتروز در خانه متخصصان و کارشناسان طب سنتی نیز یک سری راهکارهایی دارند. آنها معتقد هستند که تغذیه درست، افزودن برخی خوراکیها به برنامه غذایی و حذف برخی دیگر نقش موثری در درمان آرتروز دارند. در واقع مصرف برخی خوراکیها و مواد غذای به عنوان درمان خانگی آرتروز به شمار میرود. برخی از مهمترین خوراکیها که برای درمان آرتروز در خانه مفید هستند شامل موارد زیر میباشند.
· زردچوبه
زردچوبه حاوی ماده فعال با قدرت التیام بخشی بالا به نام کورکومین است. از اینرو جزو داروهای خانگی درمان آرتروز به شمار میرود.
· زنجبیل
دمکرده ریشه زنجبیل نیز یک نوع درمان آرتروز در خانه به شمار میرود و برای کاهش درد نیز تاثیر خوبی دارد.
· غذاهای حاوی امگا ۳
برخی مواد غذایی نظیر تخم کتان، تخم شاهدانه و ماهی که سرشار از امگا۳ هستند جزو خوراکیهای مفید برای درمان و کاهش علائم آرتروز محسوب میشوند.
· گیلاس
گیلاس حاوی مادهای به نام آنتوسیانوزید است که این ماده در کاهش میزان اسید اوره بسیار موثر بوده و از اینرو برای درمان و کاهش التهابات مفاصل تاثیر فوقالعادهای دارد.
· آناناس
آناناس حاوی بروملینهای ضد التهابی است و برای پیشگیری و درمان آرتروز در خانه گزینهای قابل قبولی به شمار میرود.